In de afgelopen periode kampten de waterpolodames met afgelaste wedstrijden door zieken en blessures binnen het eigen team, maar ook door aflastingen van de tegenstandsters speelde het team enkele weken niet. Het team was nog niet helemaal fit en zoals coach Tjerk Noorduyn mooi zei: ,,We winnen de wedstrijd op individuele kwaliteiten en missen door het weinige trainen het samenspel”. De eerste periode verliep wat stroef en de dames kwamen zelfs al snel op een 1-0 achterstand. Na mooie doelpunten van Lisanne Plenter, Laura van den Brom en KImberly de Pater werd deze periode toch afgesloten met een 1-4 voorsprong.

De tweede en derde periode waren voor het Leerdams/ Gorinchemse team niet veel beter, er werd aan beide kanten weinig gescoord maar het eindigde in een 2-6 voorsprong. In de vierde periode was de thuisploeg moe gestreden en kon er afstand genomen worden. Na diverse uitsluitingen en strafworpen werd de winst in een slordige wedstrijd definitief met 4-10 naar zich toegetrokken en konden de dames met 3 punten huiswaarts.

Periode standen: 1-4: 2-5: 2-6: 4-10. Doelpunten maaksters: Kimberly de Pater 4, Lisanne Plenter 3, Laura van den Brom, Jasmijn van Wijk en Iris Schepers allen 1.

Aanstaande zaterdag 26 maart speelt Dames 1 in het Leerdamse Berenschot om 20:50 uur tegen VZV Njord uit Veldhoven. Voorafgaande aan deze wedstrijd speelt Heren 1 om 19:45 uur tegen VZC uit Veenendaal.