Zomerrooster waterpolo online!

In de zomer traint de waterpolo afdeling gewoon door (muv de jongste jeugd).

Wel is dit in een wat afgeslankte vorm

Klik hier om naar het rooster te gaan!


Wij zwemmen de ziekte kanker kansloos!

Ook wij springen in de Wijnhaven in Rotterdam op zondag 9 juni 2024. Daarmee steunen wij de Erasmus MC Foundation die belangrijk wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut mogelijk maakt.
Samen maken we Kanker Kansloos!
Allemaal kennen we strijders of zijn het zelf! Zwemmen is waar we van houden en wat we kunnen dus dat gaan we doen! Als team gaan we ons verzamelen en staan we sterk naast en achter elkaar 💪🏻.
Steun jij ons of wil je zelf mee zwemmen? Wij zorgen wij dat we spetterend door dat water gaan.

Heren 1 Kampioen! - "Historische promotie waterpolo heren de Linge/PCG naar eredivisie"

GORINCHEM Na het gelijkspel in de thriller van vorige week tegen MNC uit Dordrecht om de koppositie in de competitie verder te verstevigen moest het eerste herenteam van De Linge/PCG dit weekend winnen om kampioen te worden. De heren speelden twee wedstrijden tegen SWOL uit Zwolle. Bij winst zaterdag kon zondag het kampioenschap in de eerste bondsdivisie van het vaderlandse waterpolo worden behaald .

Op zaterdag werd aangetreden in een kolkend Caribabad waar de heren uit Leerdam/Gorinchem stroef begonnen. In het eerste part speelde de spanning al meteen mee en dit werd met een krappe 2-1 voorsprong afgesloten. In het tweede part ging SWOL door met de strakke pressing en was het nog steeds lastig voor thuisploeg om een gaatje te vinden, maar desondanks stond er halverwege een 5-2 voorsprong op het bord. Daarna ging het spel beter en na drie parten was er geen vuiltje meer aan de lucht, 12-2. Uiteindelijk werd er zaterdag met 17-4 gewonnen.

ACHTERSTAND Op zondag moest er in Zwolle gewonnen worden om kampioen te worden. Vele supporters waren er mee gekomen om het team aan te moedigen. De 1e periode leek wel een kopie van de wedstrijd in Gorinchem en was de stand 2-2.  Na de 2e periode konden de bezoekers uitlopen naar een 3-5 voorsprong. Het team uit Zwolle liet zich echter niet verrassen en leek zeker niet van plan om de LINGE/PCG de winst te geven, de schoten op doel waren vrij zuiver en nadat men met 4-7 achterstond werd deze binnen 1 minuut naar 7-7 teruggebracht.

ONTLADING Het werd spannender en spannender in Zwolle. Met een kleine 8-9 voorsprong konden de heren van de LINGE/PCG aan het laatste part beginnen.  In de 4e periode lieten de mannen van de LINGE/PCG zien waarom ze de besten zijn dit seizoen. Vanuit een goede verdediging werd rustig aangevallen en toen er met nog 1 minuut te spelen de 8-13 gemaakt werd was het duidelijk. De LINGE/PCG heren 1 is kampioen van Nederland in de eerste bondsdivisie en mag zich volgend jaar etaleren in de eredivisie. Een unieke prestatie.Na het laatste fluitsignaal was er tijd voor de ontlading. Volgende week zaterdag speelt het team de laatste wedstrijd tegen het Y in Amsterdam.

Zaterdag: Doelpuntenmakers: Nick van den Heuvel en Lennart van Wieren 3, Tjerk Noorduyn, Timon den Breejen, Victor Visser en Quint Gerdes 2, Oscar Visser, Ruben den Ouden, Thijs Uittenbogert allen 1

Zondag:

Doelpuntenmakers: Tjerk Noorduyn en Victor Visser 3, Oscar Visser 2, Ruben den Ouden, Chiel den Otter, Quint Gerdes, Nick van den Heuvel, Marvin Ross allen 1


Heren 1 behoudt koppositie

Heren 1 van de Linge/PCG speelde een degelijke wedstrijd en won uiteindelijk overtuigend in Nijmegen met 10-14.
Laagvlieger Aqua-Novio (9de positie) was bezig met een sterke reeks maar daar werd door de Leerdam/ Gorinchemse combinatie dus een einde aan gemaakt.
Overigens ging dat niet eenvoudig, na een goede eerste periode (stand 1-4) bleef het verschil grote delen van de wedstrijd ‘slechts’ 3 doelpunten.
Het was mede dankzij een sterk keepende Sjoerd den Breejen dat Aqua-Novio niet dichterbij kwam.
De Linge/PCG creëerde een overvloed aan goede kansen en counters, maar was bij vlagen onzorgvuldig in de afronding. Die scherpte ontbrak ook af en toe in de verdediging waardoor de thuisploeg toch 10 maal het net wist te vinden. Het leidde gelukkig niet tot een echt spannende wedstrijd en halverwege de derde periode bij een stand van 6-11 was het verzet uit Nijmegen wel gebroken.
De Linge/PCG speelde in het vervolg het restant van de wedstrijd goed geconcentreerd uit.
Doelpuntenmakers: Oscar en Victor Visser beiden 4 maal, Tjerk Noorduyn 3, Nick vd Heuvel, Quint Gerdes en Timon den Breejen allen 1.

Dames 1 knokkend ten onder in Arnhem

Afgelopen wedstrijd moest dames 1 van de Linge/PCG naar Arnhem, het beloofde een zware wedstrijd te worden. De vorige keer verloren de dames met 3-7 thuis van de ploeg uit Arnhem, het kon dus nog alle kanten op.
Vast beraden en met een focus vanaf de start van de wedstrijd gingen de dames het gevecht aan. Jammer genoeg was dit niet te zien in het verloop van de score, waar zij moeite hadden met de bal toch in dat net te krijgen, leek de tegenstander met al het gemak van de wereld te scoren. De dames kwamen dan ook achter met 4-0. De ploeg wist zich te herpakken en knokte voor wat het waard was. Ze vochten zichzelf terug naar een 5-3 achterstand! Een hele knappe prestatie.
Ondanks de prachtige doelpunten van Laura van den Brom, Sybrina Lauritsen, Lisanne Plenter en het feit dat de dames bleven knokken tot het einde bleek de tegenstander toch een maatje te groot. Vooral in de derde periode liep de tegenstander aardig uit, waardoor toch een geflatteerde uitslag ontstond van 19-9.
Aanstaande woensdag is de volgende wedstrijd tegen De Vennen in Dongen en zaterdag 23 april is dan de return in het Caribabad.
Doelpuntenmakers: Lisanne Plenter 4, Kimberly de Pater 2, Merel van der Veen, Sybrina Lauritsen en Laura van den Brom allen 1.

Dames 1 blijft winnen, ook Livo uit Aalten opzij gezet

Dames 1 van De LINGE/PCG speelde afgelopen zaterdag thuis in Gorinchem tegen het eerste damesteam van Livo uit Aalten. Net als afgelopen zaterdag waren beide teams aan elkaar gewaagd.

In de eerste periode kwamen de dames na 1,5 minuut al snel op een achterstand en moesten ze er hard aan werken om niet verder achter te komen. Lisanne Plenter maakte na bijna 5 minuten de gelijkmaker, maar de tegenstander maakte voor het einde van de eerste periode 2 doelpunten waardoor de stand na de eerste periode 1-3 was.

De dames moesten aan de bak en Lupi Lopez Caridad maakte na een halve minuut in de tweede periode de 2-3. De tegenstander had er echter ook zin in en al vrij snel werd het 2-4. Een spannende periode met uitsluitingen aan beide kanten. Lupi Lopez Caridad maakte 3-4, Kimberley de Pater 4-5 en uiteindelijk eindigde de periode met nog een doelpunt van Lupi Lopez Caridad en de stand 5-5.

Net als vorige week maakten de thuis ervoor zichzelf en voor het publiek een spannende wedstrijd van. Goed keeperswerk van de 17-jarige Lisa Schep en 2 doelpunten van in deze periode zorgen voor de 7-6 voorsprong aan het einde van de derde periode.

In de vierde periode krijgt de tegenstander het wat moeilijker en scoort Lupi Lopez Caridad de 8-6. Helaas werd het doelpunt van Antoinique de Joode afgekeurd, dat had de dames wat meer marge gegeven. De tegenstander probeert om weer bij te komen, maar uiteindelijk wist Merel van der Veen in de laatste minuut nog te scoren en wonnen de dames met 9-6.

Voor het publiek fijn dat beide partijen voor de winst wilden gaan, want dit leverde een mooie en spannende wedstrijd op.

Stand: 9-6
Lupi Lopez Caridad 6 x, Kimberly de Pater, Lisanne Plenter en Merel van der Veen 1


Heren 1 pakt zwaarbevochten 6 punten in dubbel weekend

Heren 1 pakt zwaarbevochten 6 punten in dubbel weekend.

De waterpolo heren hadden dit weekend een dubbel weekend waarin zaterdag thuis tegen BZ&PC uit Bodegraven gespeeld werd en zondag uit in Oldenzaal tegen OZ&PC. Beide wedstrijden brachten spanning en sensatie waarbij tot in de laatste seconden gestreden moest worden om de 3 punten te verzilveren.

De wedstrijd zaterdag golfde op en neer waarbij beiden ploegen om en om de voorsprong pakten. Beide ploegen creëerde veel kansen waarbij het vooral de gebroeders Visser, Oscar en Victor, de bal in de touwen schoten. Met 43 seconden op de klok leken de punten in Gorinchem te blijven tot dat Bodegraven 4 seconden voor tijd de gelijkmaker maakten. De stand was op dat moment 11-11. Robin Wijgers, coach van de Linge/PCG, nam een time out om met een laatste aanval mogelijk de punten te behouden. Het was Oscar Visser die met een waanzinnig schot scoorde en het Caribabad deed opleven.

Stand: 12-11
Doelpunten: Victor Visser 5, Oscar Visser 4, Lennart van Wieren, Rimmer Genee en Nick van den Heuvel allen 1.

Na een lange auto rit richting het oosten van Nederland moesten de mannen het opnemen tegen de nummer 8 van de eerste klasse. Op papier een 'eenvoudige' wedstrijd bleek een zwaar fysieke wedstrijd te worden waar er gevochten moest worden voor elke goal. De Linge/PCG kwam in de derde part op een 6-10 voorsprong met mooie goals van Lennart van Wieren en Oscar Visser. De mannen van Oldenzaal met het publiek erachter knokte zich goal voor goal terug. De Linge/PCG probeerde de tijd uit te spelen en de bal in de ploeg te houden. Door het hoge tempo van de wedstrijd vielen er in de laatste part 2 rode kaarten. Met 12-13 op de klok in het voordeel van PCG, had Oldenzaal nog één kans om de gelijkmaker te maken. Sjoerd den Breejen, die goede wedstrijden keepten, zag tot zijn opluchting het laatste schot op de paal botsen.
Stand: 12-13
Doelpunten: Oscar Visser 5, Tjerk Noorduyn, Victor Visser en Nick van den Heuvel 2, Lennart van Wieren en Ruben den Ouden 1


Winst in Waalwijk voor Dames 1

In de afgelopen periode kampten de waterpolodames met afgelaste wedstrijden door zieken en blessures binnen het eigen team, maar ook door aflastingen van de tegenstandsters speelde het team enkele weken niet. Het team was nog niet helemaal fit en zoals coach Tjerk Noorduyn mooi zei: ,,We winnen de wedstrijd op individuele kwaliteiten en missen door het weinige trainen het samenspel”. De eerste periode verliep wat stroef en de dames kwamen zelfs al snel op een 1-0 achterstand. Na mooie doelpunten van Lisanne Plenter, Laura van den Brom en KImberly de Pater werd deze periode toch afgesloten met een 1-4 voorsprong.

De tweede en derde periode waren voor het Leerdams/ Gorinchemse team niet veel beter, er werd aan beide kanten weinig gescoord maar het eindigde in een 2-6 voorsprong. In de vierde periode was de thuisploeg moe gestreden en kon er afstand genomen worden. Na diverse uitsluitingen en strafworpen werd de winst in een slordige wedstrijd definitief met 4-10 naar zich toegetrokken en konden de dames met 3 punten huiswaarts.

Periode standen: 1-4: 2-5: 2-6: 4-10. Doelpunten maaksters: Kimberly de Pater 4, Lisanne Plenter 3, Laura van den Brom, Jasmijn van Wijk en Iris Schepers allen 1.

Aanstaande zaterdag 26 maart speelt Dames 1 in het Leerdamse Berenschot om 20:50 uur tegen VZV Njord uit Veldhoven. Voorafgaande aan deze wedstrijd speelt Heren 1 om 19:45 uur tegen VZC uit Veenendaal.


Gehavend Heren 1 verslaat naaste concurrent in Bilthoven

Quint Gerdes speelde een uitstekende wedstrijd (Foto: K. de Pater)