Heren 1 pakt zwaarbevochten 6 punten in dubbel weekend.

De waterpolo heren hadden dit weekend een dubbel weekend waarin zaterdag thuis tegen BZ&PC uit Bodegraven gespeeld werd en zondag uit in Oldenzaal tegen OZ&PC. Beide wedstrijden brachten spanning en sensatie waarbij tot in de laatste seconden gestreden moest worden om de 3 punten te verzilveren.

De wedstrijd zaterdag golfde op en neer waarbij beiden ploegen om en om de voorsprong pakten. Beide ploegen creëerde veel kansen waarbij het vooral de gebroeders Visser, Oscar en Victor, de bal in de touwen schoten. Met 43 seconden op de klok leken de punten in Gorinchem te blijven tot dat Bodegraven 4 seconden voor tijd de gelijkmaker maakten. De stand was op dat moment 11-11. Robin Wijgers, coach van de Linge/PCG, nam een time out om met een laatste aanval mogelijk de punten te behouden. Het was Oscar Visser die met een waanzinnig schot scoorde en het Caribabad deed opleven.

Stand: 12-11
Doelpunten: Victor Visser 5, Oscar Visser 4, Lennart van Wieren, Rimmer Genee en Nick van den Heuvel allen 1.

Na een lange auto rit richting het oosten van Nederland moesten de mannen het opnemen tegen de nummer 8 van de eerste klasse. Op papier een ‘eenvoudige’ wedstrijd bleek een zwaar fysieke wedstrijd te worden waar er gevochten moest worden voor elke goal. De Linge/PCG kwam in de derde part op een 6-10 voorsprong met mooie goals van Lennart van Wieren en Oscar Visser. De mannen van Oldenzaal met het publiek erachter knokte zich goal voor goal terug. De Linge/PCG probeerde de tijd uit te spelen en de bal in de ploeg te houden. Door het hoge tempo van de wedstrijd vielen er in de laatste part 2 rode kaarten. Met 12-13 op de klok in het voordeel van PCG, had Oldenzaal nog één kans om de gelijkmaker te maken. Sjoerd den Breejen, die goede wedstrijden keepten, zag tot zijn opluchting het laatste schot op de paal botsen.
Stand: 12-13
Doelpunten: Oscar Visser 5, Tjerk Noorduyn, Victor Visser en Nick van den Heuvel 2, Lennart van Wieren en Ruben den Ouden 1