De jongste van den Brom speelt al een aantal jaar in het dames team. Ondanks dat zij daar best op tijd bij was, heeft zij voor de rest veel moeite om op tijd te komen. Laura is dan wel de kleinste van het team, maar zeker niet de minste. Met haar lengte en snelheid weet zij overal tussen door te komen en niet te vergeten komt ook overal mee weg. Gelukkig zijn wij wel op tijd en stellen we jullie voor aan:

Vertel eens wat over jezelf, hoe oud ben je, wat studeer je of wat voor werk doe je?
Ik ben 20 jaar en ik woon in Gorinchem. Naast waterpolo studeer ik in Utrecht. Ik studeer Fysiotherapie en zit in mijn derde jaar.

Wat is het hoogtepunt van je persoonlijke waterpolocarrière?
Mijn hoogtepunt is het kampioenschap met dames 1 van vorige seizoen. Dit was voor mij de eerste keer, dus ook heel bijzonder.

Heb je een voorbeeldspeler of -speelster in de waterpolo wereld?
Mijn voorbeeld speelster is Sabrina van der Sloot. Zij speelt in oranje. Ik kijk vaak de wedstrijden van het Nederlandse damesteam. Het mooie ervan vind ik haar zuivere en harde schot en hoe snel zij zwemt. Dat zou ik ook wel willen.

Beschrijf je zelf in 3 woorden?
Lief, nieuwsgierig en fanatiek

Wat is jouw taak in het team?
Mijn taak in het team is om veel te zwemmen, omdat ik snel ben.

Heb je naast waterpolo nog andere hobby’s of gewoontes die weinig mensen van je weten? Zo ja, wat?
Naast waterpolo zit ik in een commissie bij een studievereniging. Deze commissie organiseert activiteiten voor studenten binnen mijn opleiding. Soms ga ik uit in Utrecht en dan drink ik heerlijk een biertje of een wijntje. Als ik een avond vrij heb dan vind ik het ook heerlijk om thuis op de bank te zitten en naar Netflix te kijken.

Wat is je allergrootste dieptepunt in je waterpolo “carrière” ?
Toen we geen keeper hadden en we om en om moesten keepen. Ik liet er best een paar door. Aan mij heb je niet zoveel als ik in het doel lig, omdat ik zo klein ben.

Wat is je mooiste actie binnen een wedstrijd?
Een één nul gezwommen en die mooi afgemaakt.

Zou je een spelregel willen aanpassen en zo ja, wat zou dat dan zijn?
De nieuwe spelregels vind ik wel fijn. Vooral voor in de aanval. Er wordt nu sneller iemand er uitgestuurd of je krijgt sneller een vijf meter mee.

Hoe bereid jij je altijd voor op de wedstrijd?
Ik eet wat voor de wedstrijd, dat is vaak een banaan. En vlak voor de wedstrijd zwaai ik in.

Klik hier voor de Facebook en Instagram van Laura!