GORINCHEM Heren 1 won afgelopen zaterdag de topper tegen het 1e herenteam van MNC uit Dordrecht.

De mannen van de Linge/PCG speelden in de landelijke eerste divisie, het op één na hoogste niveau in Nederland tegen de koploper. Het werd in een spannend duel tussen de nummers 1 en 2 , uiteindelijk 11-13 voor de Leerdams/Gorinchemse combinatie en daarmee komen de teams in verlies punten gelijk. Na een gelijk opgaande eerste periode met onder andere twee doelpunten van Nick v.d. Heuvel stond het scorebord op 3-3, echter na de 2e periode stond de LINGE/PCG met een minimaal verschil achter:  8-9.

Een sterke derde periode werd gevolgd door een solide 4e periode en het maakte dat de LINGE/PCG toch met de 3 punten huiswaarts ging. Zo werd in stijl en met een topresultaat afscheid genomen van heren 1 speler Menno Cloostermans die verhuist naar Zwitserland. Maandag 7 maart speelt heren 1 om 21:00 uur in het Caribad in Gorinchem de kwartfinale van de beker tegen de Treffers uit Rosmalen.

Doelpuntenmakers: Victor Visser 4, Oscar Visser 3, Quint Gerdes en Nick vd Heuvel 2, Tjerk Noorduyn en Marvin Ros beide 1.

Zaterdag 12 maart speelt heren 1 om 19:20 uur in Bilthoven tegen BZC Brandenburg. Dames 1 speelt om 17:00 uur in Berenschot Leerdam tegen de Rijn uit Wageningen.