Afgelopen wedstrijd moest dames 1 van de Linge/PCG naar Arnhem, het beloofde een zware wedstrijd te worden. De vorige keer verloren de dames met 3-7 thuis van de ploeg uit Arnhem, het kon dus nog alle kanten op.
Vast beraden en met een focus vanaf de start van de wedstrijd gingen de dames het gevecht aan. Jammer genoeg was dit niet te zien in het verloop van de score, waar zij moeite hadden met de bal toch in dat net te krijgen, leek de tegenstander met al het gemak van de wereld te scoren. De dames kwamen dan ook achter met 4-0. De ploeg wist zich te herpakken en knokte voor wat het waard was. Ze vochten zichzelf terug naar een 5-3 achterstand! Een hele knappe prestatie.
Ondanks de prachtige doelpunten van Laura van den Brom, Sybrina Lauritsen, Lisanne Plenter en het feit dat de dames bleven knokken tot het einde bleek de tegenstander toch een maatje te groot. Vooral in de derde periode liep de tegenstander aardig uit, waardoor toch een geflatteerde uitslag ontstond van 19-9.
Aanstaande woensdag is de volgende wedstrijd tegen De Vennen in Dongen en zaterdag 23 april is dan de return in het Caribabad.
Doelpuntenmakers: Lisanne Plenter 4, Kimberly de Pater 2, Merel van der Veen, Sybrina Lauritsen en Laura van den Brom allen 1.