Onze club

De Linge/PCG zit in de lift, zowel de dames als de heren spelen in de subtop van Nederland.

Over PCG

PCG is de Waterpolo en Zwemclub voor Gorinchem en omstreken.

Voor het waterpolo werken we intensief samen de ‘de Linge’ uit Leerdam . Hierdoor zijn we in staat om iedereen binnen zijn eigen leeftijd groep en op zijn eigen niveau te laten spelen. Het hoogste heren team van de StartGemeenschap deLinge/PCG speelt in de bond 3e klasse . Het hoogste dames team komt uit in de hoogste regionale klasse.

Voor het zwemmen staan er het hele jaar door wedstrijden op het programma. Door de grote verscheidenheid aan wedstrijden kan iedereen op zijn eigen niveau aan zijn of haar Persoonlijke Records werken . De zwemploeg komt uit in de hoogste regionale klasse in de Landelijke competitie.

Voor degenen die gewoon lekker baantjes willen trekken hebben we 2 keer in de week een trim uur. Hier kan snel getrimd worden in baan 1 of op een rustiger tempo in de andere banen.

Foto bij Frans Berkelaar

Over De Linge

De Leerdamse zwem- en poloclub is opgericht op 7 juni 1950.

De Linge is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond, Zwembond Rotterdam en Omstreken en de Nationale Raad Zwemdiploma’s.

Op dit moment heeft De Linge een zwem- en een waterpoloafdeling. De zwemafdeling biedt diploma zwemmen voor kinderen vanaf 6 jaar, met minimaal diploma B op zak. Verder wordt er aan conditiezwemmen en recreatief zwemmen gedaan. De waterpoloafdeling heeft verschillende jeugd- en seniorenteams. Kinderen vanaf 6 jaar met minimaal diploma B of al een redelijk zwemvermogen, kunnen beginnen met minipolo. De teams nemen deel aan de competitie van het de Regio West (Zuid-Holland). Naast competitiewedstrijden wordt er ook deelgenomen aan diverse binnen en buiten toernooien.

De Linge/PCG samengaan

Zoals inmiddels bekend zijn we als 2 verenigingen De Linge en PCG achter de schermen druk bezig om alle processen te stroomlijnen.

Lid worden?

Vind je het leuk om mee te doen? Train gratis 2x mee!

Doe mee